Poznaj dwuślimakową technologię wolnoobrotową


Dieta i styl życia

Miliony ludzi na całym świecie zmaga się z chorobami, spowodowanymi złymi nawykami żywieniowymi. Nowoczesne społeczeństwo wymusza na wielu siedzący tryb życia oraz dokonywanie złych wyborów żywieniowych. Producenci żywności kierują się zasadą szybko i tanio. W konsekwencji taki styl życia sieje spustoszenie w organizmie człowieka. Dla zachowania optymalnego zdrowia i witalności należy odżywiać organizm naturalnymi produktami z dużą zawartością witamin i enzymów. Warzywa i owoce maja wielką moc, spożywanie ich w odpowiedniej ilości uchroni nas przed wieloma chorobami m.in.: nowotworami, a ponadto wprowadzi naturalną równowagę w organizmie.

Pij mądrze, pij zielone soki

Zielone soki składają się w większości z warzyw, natomiast owoce stanowią mniejszą część. Warzywa zawierają mnóstwo minerałów, witamin i enzymów, które mają ogromny wpływ na funkcjonowanie organizmu, m.in. wspomagają regenerację komórek. Ograniczając spożycie soków owocowych, przyczyniamy się do konsumpcji większej ilości substancji odżywczych z warzyw oraz ograniczamy spożycie cukru i węglowodanów z owoców. Wierzymy, że z pomocą dwuślimakowej wyciskarki wolnoobrotowej Yden osiągniesz swój wymarzony cel, a także odmienisz swoje zdrowie i życie.

Światowa organizacja Zdrowia (WHO), a także inne organizacje oraz środowiska akademickie, zalecają (minimalną) dzienną ilość spożycia owoców i warzyw.

Na czym polega dwuślimakowa technologia wolnoobrotowa?

Dwuślimakowa technologia wolnoobrotowego wyciskania polega na delikatnym miażdżeniu produktów pomiędzy dwoma powoli obracającymi się wałkami ślimakowymi. Powolny i bezinwazyjny proces wyciskania zapewnia najwyższą jakość soku. W przeciwieństwie do tradycyjnych sokowirówek z ostrzami szybkoobrotowymi soki Yden nie są poddawane szkodliwemu utlenianiu i nagrzewaniu, dlatego smak jest bardzo naturalny.

Zalety dwuślimakowej technologii wolnoobrotowej

W sprzedaży dostępnych jest wiele urządzeń do wyciskania soków, jednak tylko nieliczne są przystosowane do wydajnego wyciskania soku z najtrudniejszych produktów - warzyw liściastych i włóknistych. Wszystkie warzywa mają pozytywny wpływ na zdrowie, jednak warzywa liściaste i włókniste są szczególnie ważne ponieważ oprócz istotnych substancji odżywczych i enzymów zawierają chlorofile. Wychodząc naprzeciw wysokim wymaganiom klientów firma Yden stworzyła bardzo wydajną wyciskarkę, która jest przystosowana do wydobywania soku z trudnych składników. Wyciskarka Yden jest bezkonkurencyjna w miażdżeniu, mieleniu i wyciskaniu wysokiej jakości soku z warzyw i owoców. Idealna do min. marchewek i buraków, warzyw włóknistych (np. selera naciowego) oraz warzyw liściastych (np. szpinaku i jarmużu). Wałki ślimakowe z wyprofilowanymi rowkami obracają się z prędkością 160 obrotów na minutę dlatego nie podgrzewają oraz nie utleniają soku. Proces utleniania jest bardzo niekorzystny ponieważ eliminuje drogocenne enzymy. Technologia zastosowana w wyciskarkach Yden minimalizuje proces utlenienia dlatego wyciśnięty sok zachowuje najwyższą jakość i ilość substancji odżywczych. Podczas miażdżenia i mielenia składników, wałki ślimakowe nadszarpują ściany komórek uwalniając ukryte głęboko enzymy, substancje odżywcze i naturalnie występujące fitoskładniki.